voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Vanille panna cotta met rood fruit

Vanille panna cotta met rood fruit

ingrediënten

5 blaadjes witte gelatine

250 milliliter slagroom

1 vanillestokje

50 gram witte basterdsuiker

250 milliliter melk

250 gram aardbeien

250 gram bramen

2 takjes munt

2 takjes citroenmelisse


benodigdheden

4 souffléschaaltjes

4 timbaaltjes

  • 1 Week de gelatine in koud water. Breng de slagroom met het vanillestokje aan de kook en laat dit zachtjes 5 minuten koken.
  • 2 Los de suiker op in de warme room en haal deze van de warmtebron.
  • 3 Haal het vanillestokje eruit, schraap met een mesje het merg eruit en roer dit door de room.
  • 4 Knijp de gelatine goed uit en roer deze door de room. Laat alles enkele minuten afkoelen, roer dan de melk erdoor en schenk het mengsel in de bakjes.
  • 5 Laat dit minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Dit kan een dag van tevoren.
  • 6 Maak de vruchten schoon. Stort de panna cotta op bordjes, leg de vruchten eromheen en garneer met munt.

wijnadvies

Heerlijk met Neirano Asti Spumante.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 6 gram