online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Vanille-risotto met rode bessen en frambozencoulis

Vanille-risotto met rode bessen en frambozencoulis

ingredi├źnten

250 gram rode bessen

125 gram frambozen

2 eetlepels poedersuiker

2 eetlepels bessenlikeur

2 eetlepels grenadinesiroop

25 gram boter

200 gram risottorijst

800 milliliter melk

1 vanillestokje

50 gram suiker

100 gram witte chocolade


benodigdheden

4 kleine schaaltjes

  • 1 Houd 4 takjes rode bessen achter voor de garnering. Ris de rest van de bessen en zet apart. Pureer de frambozen met de poedersuiker en likeur of siroop.
  • 2 Smelt de boter in een pan met dikke bodem, voeg de rijst toe en roer tot de korrels glanzen.
  • 3 Verwarm intussen de melk met het vanillemerg en de suiker tegen de kook aan. Schep een lepel melk door de rijst en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot alle melk op en de rijst gaar is.
  • 4 Schep de chocolade erdoor en roer tot deze gesmolten is. Spatel de rode bessen er zo voorzichtig door dat ze heel blijven.
  • 5 Schep de risotto in de schaaltjes en roer met een vork de frambozencoulis als een swirl erdoor. Garneer met de bessentakjes.

bereidingstip

Bestrooi het dessert extra met geroosterd amandelschaafsel.


voedingswaarde

energie 560 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 13 gram