voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Vanillepannenkoeken

Vanillepannenkoeken

ingredi├źnten

4 eieren

150 gram bloem

2 eetlepels poedersuiker

1 eetlepel custardpoeder

3 eetlepels vanilleyoghurt

1 theelepel citroenschil

375 milliliter melk

1 theelepel citroensap

2 eetlepels boter

2 eetlepels olie


  • 1 Splits de eieren. Meng 1de bloem, de poedersuiker, de custardpoeder en een snufje zout.
  • 2 Meng de eidooiers met de vanilleyoghurt, de citroenschil en de melk.
  • 3 Giet dit mengsel in gedeelten bij de bloem en mix tot een glad beslag. Laat dit beslag afgedekt 15 minuten rusten.
  • 4 Klop de eiwitten met het citroensap stijf en spatel deze door het beslag.
  • 5 Schep per pannenkoek 2-3 eetlepels beslag in hete boter of olie en bak de pannenkoek 2 minuten per kant.

bereidingstip

Lekker met warme kersensaus: 1 potje kersen zonder pit met sap verwarmd en licht gebonden met aangelengd aardappelmeel of allesbinder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 15 gram