online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Vanillepannenkoeken

Vanillepannenkoeken

ingredi├źnten

4 eieren

150 gram bloem

2 eetlepels poedersuiker

1 eetlepel custardpoeder

3 eetlepels vanilleyoghurt

1 theelepel citroenschil

375 milliliter melk

1 theelepel citroensap

2 eetlepels boter

2 eetlepels olie


  • 1 Splits de eieren. Meng 1de bloem, de poedersuiker, de custardpoeder en een snufje zout.
  • 2 Meng de eidooiers met de vanilleyoghurt, de citroenschil en de melk.
  • 3 Giet dit mengsel in gedeelten bij de bloem en mix tot een glad beslag. Laat dit beslag afgedekt 15 minuten rusten.
  • 4 Klop de eiwitten met het citroensap stijf en spatel deze door het beslag.
  • 5 Schep per pannenkoek 2-3 eetlepels beslag in hete boter of olie en bak de pannenkoek 2 minuten per kant.

bereidingstip

Lekker met warme kersensaus: 1 potje kersen zonder pit met sap verwarmd en licht gebonden met aangelengd aardappelmeel of allesbinder.


voedingswaarde

energie 335 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 15 gram