online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Vanilletaart met zomerfruit en basilicum-limoencrème

Vanilletaart met zomerfruit en basilicum-limoencrème

ingrediënten

250 gram boter

250 gram suiker

5 eieren

1 theelepel vanille-essence

250 gram zelfrijzend bakmeel

400 gram gemengd zomerfruit

250 gram mascarpone

2 limoenen

1 bosje basilicum

6 basilicumblaadjes


benodigdheden

springvorm

satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Mix de boter en suiker tot een romig mengsel.
  • 3 Voeg tijdens het mixen één voor één de eieren toe met het vanillearoma en een snufje zout.
  • 4 Voeg in delen het zelfrijzend bakmeel toe en blijf mixen tot een glad beslag.
  • 5 Schep dit beslag in de springvorm en bak de taart 45-50 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Test met een prikker of deze er schoon uitkomt en de taart gaar is.
  • 7 Keer de taart op een rooster en laat afkoelen.
  • 8 Meng intussen voor de crème de mascarpone met limoenrasp en het sap van 1,5 limoen, de gehakte basilicum en 100 gram poedersuiker.
  • 9 Snijd de taart horizontaal door.
  • 10 Verdeel de helft van de basilicum-limoencrème erover met daarop de helft van het fruit.
  • 11 Schep daarop de rest van de crème en leg de bovenste taarthelft erop.
  • 12 Meng voor het glazuur 200 gram poedersuiker met de melk en de rest van het limoensap.
  • 13 Verdeel het glazuur over de taart.
  • 14 Garneer met het overige fruit en basilicumblaadjes.

bereidingstip

Vervang in het recept het vanillearoma door 2 zakjes vanillesuiker of het merg van 1 vanillestokje.. Bak het beslag in een cakeblik en maak er een langwerpige taart van.


voedingswaarde

energie 835 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 99 gram
eiwit 10 gram