voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Varkensbrochette met peterseliesaus

Varkensbrochette met peterseliesaus

ingrediënten

4 eetlepels olijfolie

1 citroen

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

1 mespunt paprikapoeder

1 mespunt cayennepeper

500 gram magere hamlappen

frituurolie

200 milliliter magere yoghurt

2 teentjes knoflook

2 eetlepels verse peterselie

500 gram frieten

1 krop sla

150 milliliter vinaigrettes

150 milliliter slasaus


benodigdheden

4 lange spiesen

  • 1 Schep olijfolie, het sap en de rasp van de citroen, zout, peper, het gemberpoeder en de cayennepeper of paprikapoeder door het vlees.
  • 2 Rijg de blokjes vlees aan de spiesen. Verwarm een grill of grillpan voor en verwarm tegelijkertijd de frituurolie.
  • 3 Gril het vlees 12-15 minuten en keer het regelmatig om.
  • 4 Meng intussen de yoghurt met de knoflook, de peterselie, peper en zout.
  • 5 Bak de friet. Serveer de brochettes met de friet, peterseliesaus en sla met vinaigrette of slasaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 875 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 37 gram