voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Varkensbrochette met peterseliesaus

Varkensbrochette met peterseliesaus

ingrediënten

4 eetlepels olijfolie

1 citroen

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

1 mespunt paprikapoeder

1 mespunt cayennepeper

500 gram magere hamlappen

frituurolie

200 milliliter magere yoghurt

2 teentjes knoflook

2 eetlepels verse peterselie

500 gram frieten

1 krop sla

150 milliliter vinaigrettes

150 milliliter slasaus


benodigdheden

4 lange spiesen

  • 1 Schep olijfolie, het sap en de rasp van de citroen, zout, peper, het gemberpoeder en de cayennepeper of paprikapoeder door het vlees.
  • 2 Rijg de blokjes vlees aan de spiesen. Verwarm een grill of grillpan voor en verwarm tegelijkertijd de frituurolie.
  • 3 Gril het vlees 12-15 minuten en keer het regelmatig om.
  • 4 Meng intussen de yoghurt met de knoflook, de peterselie, peper en zout.
  • 5 Bak de friet. Serveer de brochettes met de friet, peterseliesaus en sla met vinaigrette of slasaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 875 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 37 gram