online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Varkensfilet in zoetzure saus met mihoen

Varkensfilet in zoetzure saus met mihoen

ingrediënten

200 gram ananasstukjes

400 gram varkensfilets

4 eetlepels sojasaus

4 eetlepels zonnebloemolie

1 eetlepel bruine basterdsuiker

1 teentje knoflook

2 eetlepels witte wijnazijn

3 eetlepels tomatenketchup

2 eetlepels honing

2 eetlepels chilisaus

1 eetlepel maizena

250 gram mihoen

1 lente-/bosui


  • 1 Giet de ananas af en vang het vocht op. Marineer het vlees 20 minuten in een mengsel van 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels zonnebloemolie en basterdsuiker.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie in de wok en roerbak hierin de vleesplakjes rondom bruin en gaar. Schep ze even uit de wok.
  • 3 Voeg de knoflook bij het bakvet met de wijnazijn, tomatenketchup, honing en chilisaus.
  • 4 Meng de maïzena met het ananassap, voeg dit toe en bind de saus.
  • 5 Voeg het vlees en de ananasblokjes toe en verwarm even. Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • 6 Serveer het gerecht bestrooid met bosui.

wijnadvies

Smakelijk met de Schoondal Classic White. Die is droog, maar ook weer net niet té. Dat is heerlijk bij de zoetzure saus. Ook een mildzoete Rosé d’Anjou is een goede keuze.


voedingswaarde

energie 570 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 30 gram