voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Varkensfilet met groentecurry en noten

Varkensfilet met groentecurry en noten

ingredi├źnten

5 eetlepels arachideolie

5 eetlepels wokolie

1 theelepel sambal oelek

2 theelepels kerriepoeder

1 zakje nasikruiden

1 bamikruiden

1 ui

250 gram sperziebonen

1 rode paprika

1 groene paprika

1 gele paprika

1 courgette

200 milliliter kokosmelk

250 milliliter groentebouillon van tablet

250 milliliter kruidenbouillon van tablet

4 varkenslapjes

75 gram ongezouten pinda’s


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit hierin de sambal oelek, de kerriepoeder en de gewelde kruiden.
  • 2 Roerbak de ui, de sperziebonen en de paprika 3 minuten mee.
  • 3 Voeg de courgette, de kokosmelk en de bouillon toe en stoof zachtjes 10 minuten.
  • 4 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de rest van de olie en bak hierin het vlees goudbruin.
  • 5 Voeg een klein scheutje water toe en gaar het vlees in 3-4 minuten.
  • 6 Rooster de pinda’s in een droge hete koekenpan. Serveer de curry bij het vlees en strooi de noten erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 39 gram