online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Varkensfilet met peer en rozemarijn

Varkensfilet met peer en rozemarijn

ingrediënten

1 kilogram vastkokende aardappel

5 eetlepels olijfolie

750 gram varkensfilets

2 uien

3 teentjes knoflook

200 gram mager gerookt spek

5 peren

2 eetlepels honing

1 eetlepel verse rozemarijn

1 theelepel gedroogde rozemarijn

100 milliliter witte wijn

100 milliliter appelsap

150 milliliter vleesbouillon


benodigdheden

2 ovenschalen

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Besprenkel de aardappelpartjes met de helft van de olijfolie en bestrooi met zout. Leg ze in een ovenschaal en zet in het midden van de oven.
  • 2 Bestrooi de varkensfilet met zout en peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de varkensfilet in 1-2 minuten per kant lichtbruin. Leg het vlees in een tweede ovenschaal.
  • 3 Fruit de uien en de knoflook in het bakvet. Voeg de spekreepjes toe en bak ze even mee. Schep de uien, spekjes en peren bij het vlees. Verdeel de honing erover en bestrooi met de rozemarijn.
  • 4 Voeg de wijn en de bouillon toe aan het bakvet en kook circa 2 minuten. Giet het vocht over het vlees in de ovenschaal en zet het vlees circa 20 minuten in de oven naast de aardappels.
  • 5 Serveer de varkensfilet met de geroosterde aardappels. Lekker met worteltjes, gestoofd met een beetje honing.


voedingswaarde

energie 600 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 38 gram