voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Varkensfiletlapjes met mosterdkorstje

Varkensfiletlapjes met mosterdkorstje

ingredi├źnten

100 milliliter magere yoghurt

4 eetlepels mosterd

3 eetlepels platte peterselie

4 varkensfiletlapjes

3 eetlepels bloem

100 gram paneermeel

4 eetlepels arachideolie

4 eetlepels zonnebloemolie

1 citroen


  • 1 Meng de yoghurt met de mosterd en de peterselie. Wentel de varkensfiletlapjes door de bloem en bestrijk ze met het mosterdmengsel.
  • 2 Meng zout en versgemalen peper door het paneermeel en bestrooi de filetlapjes ermee. Druk de panade goed aan en zet het vlees circa 30 minuten in de koelkast.
  • 3 Verhit de olie en bak de filetlapjes 4-5 minuten per kant op middelhoge stand.
  • 4 Serveer het vlees met een partje citroen. Lekker met gebakken krieltjes en doperwten.

bereidingstip

Verkort de koeltijd en zet het vlees even in de diepvries tot de panade stevig is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 30 gram