online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Varkenshaas en Chinese kool uit de wok

Varkenshaas en Chinese kool uit de wok

ingrediënten

3 eetlepels roerbakolie

4 lente-/bosuitjes

200 gram champignons

400 gram Chinese kool

1 ui

2 teentjes knoflook

1 sinaasappel

1 theelepel sambal oelek

2 eetlepels tomatenketchup

2 eetlepels sojasaus

2 eetlepels droge sherry

theelepel gemberpoeder (djahé)

400 gram varkenshaas


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie in een wok, roerbak het vlees 5 minuten en schep het uit de pan.
  • 2 Fruit, voor de saus, de ui en knoflook in het bakvet van het vlees. Voeg sinaasappelrasp, -sap, sambal oelek, tomatenketchup, sojasaus, sherry en gemberpoeder bij de ui en knoflook en verwarm dit tot een saus.
  • 3 Leg de varkenshaas in de saus en laat zachtjes 10 minuten stoven.
  • 4 Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de bosui, champignons en kool 3 minuten.
  • 5 Serveer de groenten in een kom of op een bord met daarop de varkenshaas uit de wok.

bereidingstip

Strooi eens 2 eetlepels sesamzaadjes, geroosterd in een droge hete koekenpan, over dit gerecht.

wijnadvies

Verrassend met een Ruby Cabernet uit Amerika of Zuid-Afrika (drink de wijn met mate).


voedingswaarde

energie 245 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 26 gram