voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Varkenshaas en Chinese kool uit de wok

Varkenshaas en Chinese kool uit de wok

ingrediënten

3 eetlepels roerbakolie

4 lente-/bosuitjes

200 gram champignons

400 gram Chinese kool

1 ui

2 teentjes knoflook

1 sinaasappel

1 theelepel sambal oelek

2 eetlepels tomatenketchup

2 eetlepels sojasaus

2 eetlepels droge sherry

theelepel gemberpoeder (djahé)

400 gram varkenshaas


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie in een wok, roerbak het vlees 5 minuten en schep het uit de pan.
  • 2 Fruit, voor de saus, de ui en knoflook in het bakvet van het vlees. Voeg sinaasappelrasp, -sap, sambal oelek, tomatenketchup, sojasaus, sherry en gemberpoeder bij de ui en knoflook en verwarm dit tot een saus.
  • 3 Leg de varkenshaas in de saus en laat zachtjes 10 minuten stoven.
  • 4 Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de bosui, champignons en kool 3 minuten.
  • 5 Serveer de groenten in een kom of op een bord met daarop de varkenshaas uit de wok.

bereidingstip

Strooi eens 2 eetlepels sesamzaadjes, geroosterd in een droge hete koekenpan, over dit gerecht.

wijnadvies

Verrassend met een Ruby Cabernet uit Amerika of Zuid-Afrika (drink de wijn met mate).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 26 gram