online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Varkenshaas met appeljus

Varkenshaas met appeljus

ingredi├źnten

2 varkenshaasjes

10 kruidnagels

75 gram boter

75 gram vloeibaar bakproduct

200 milliliter appelsap

theelepel gedroogde oregano

1 eetlepel honing

1 eetlepel ketjap manis

2 appels


benodigdheden

appelboor

  • 1 Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper en steek de kruidnagels erin. Verhit de boter en bak hierin het vlees rondom goudbruin.
  • 2 Voeg 50 ml appelsap en de oregano toe en stoof circa 8 minuten zachtjes met het deksel op de pan. Keer het vlees halverwege een keer om. Leg het vlees op een warme schaal, dek af en houd warm.
  • 3 Voeg de rest van het appelsap, 100 ml water, de honing, ketjap en appelringen toe en stoof zachtjes 3-4 minuten.
  • 4 Leg de appelplakken rond het vlees en serveer jus erbij. Verwijder de kruidnagels.
  • 5 Lekker met rodekool met cranberry's en aardappelpuree.


voedingswaarde

energie 340 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 28 gram