voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Varkenshaas met geroosterde kerstomaat en olijven

Varkenshaas met geroosterde kerstomaat en olijven

ingrediënten

600 gram varkenshaas

50 gram boter

50 gram vloeibaar bakproduct

1 eetlepel arachideolie

1 teentje knoflook

250 gram cherry-/kerstomaatjes

50 gram zwarte olijven

3 takjes basilicum


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • 2 Bak het lichtbruin in een klontje boter met de helft van de olie. Zet het vlees daarna 10-12 minuten in de warme oven.
  • 3 Voeg de rest van de olie en boter bij het bakvet, fruit hierin de knoflook en bak de kerstomaatjes even mee.
  • 4 Schep de olijven erdoor en verwarm ze mee. Serveer het vlees op warme borden en schep de tomaatjes en olijven eromheen.
  • 5 Garneer met blaadjes basilicum.

wijnadvies

Erg lekker met een stevige rosé zoals Saint-Saturnin of Sensas. Ook de Chardonnay-drinker gaat genieten van dit gerecht als hij er Montalto, Danie de Wet of biologische Gamma bij krijgt. Voor rood kiest u Corbières of Domaine Pech Tavernier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 34 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier