voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Varkenshaas met pistache en tuinkruiden

Varkenshaas met pistache en tuinkruiden

ingrediënten

2 varkenshaasjes

100 gram pistachenoten

1 eetlepel verse peterselie

eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

1 theelepel notenolie

1 theelepel arachideolie

50 gram boter

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

1 theelepel honing

scheutje witte wijn


benodigdheden

4 cocktailprikkers

  • 1 Snijd de varkenshaasjes in de lengte in en bestrooi de binnen- en buitenkant met zout en peper. Meng de pistachenoten met de peterselie, tijm of Provençaalse kruiden en de noten- of arachideolie.
  • 2 Vul de varkenshaasjes met het notenmengsel en zet vast met cocktailprikkers. Bak de varkenshaasjes in de boter of het vloeibare bakproduct in circa 15 minuten gaar en goudbruin.
  • 3 Voeg de honing en de witte wijn toe aan het braadvet en serveer deze jus bij de varkenshaas.
  • 4 Lekker met gebakken knolselderij of courgette met salie en tagliatelle of aardappelpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 34 gram