online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Varkenshaas met prei in kruidenvinaigrette

Varkenshaas met prei in kruidenvinaigrette

ingrediënten

4 preien

2 eetlepels mosterd

teentje knoflook

3 eetlepels rodewijnazijn

8 eetlepels olijfolie

1 handje peterselie

1 handje basilicumblaadje

2 eetlepels kappertjes

2 eetlepels boter

600 gram varkenshaas

50 gram rucola


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Snijd de preien in stukken van 3 cm en kook ze in een ruime pan water in circa 10 minuten gaar. Giet af, laat goed uitlekken en afkoelen.
  • 2 Klop intussen een vinaigrette van de mosterd, knoflook, azijn en 6 eetlepels olijfolie. Meng de peterselie, basilicum en kappertjes door de vinaigrette en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit de rest van de olijfolie en de boter in een koekenpan. Bak hierin de varkenshaas in 10-15 minuten rondom goudbruin en gaar van binnen. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken.
  • 4 Verdeel wat rucola over het midden van de borden en leg de prei erop. Besprenkel met de vinaigrette en verdeel de plakken varkenshaas erover.
  • 5 Bestrooi met zout en peper en besprenkel met wat van het bakvet van het vlees. Lekker met krieltjes.

wijnadvies

Het rosé gebraden varkenshaasje combineert heel fraai met rosé in het glas, zoals Vega Libre.


voedingswaarde

energie 395 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 31 gram