voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Varkenshaasje met mosterd-roomsaus

Varkenshaasje met mosterd-roomsaus

ingrediënten

2 varkenshaasjes

1 eetlepel arachideolie

1 eetlepel olijfolie

25 gram boter

100 milliliter witte wijn

200 milliliter kalfsfond

200 milliliter vleesbouillon

100 milliliter kookroom

2 eetlepels grove mosterd

2 eetlepels dijonmosterd


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Bestrooi de varkenshaasjes met zout en versgemalen peper. Verhit de olie en de boter en bak hierin het vlees in circa 15 minuten rondom goudbruin.
  • 2 Neem de varkenshaasjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Schenk de wijn en fond bij het braadvet en kook zachtjes in circa 10 minuten in.
  • 3 Voeg de room en mosterd toe en verwarm zonder te koken.
  • 4 Snijd het vlees in plakjes en serveer met de mosterdsaus. Lekker met aardappelpuree of rijst en broccoli.

wijnadvies

Perfect met de gulle Chardonnay-Sémillon blend van Harold’s Hill. Ook bijzonder geslaagd met een stevige, kruidige rosé zoals Sensas. Voor roodliefhebbers is er Eco Balance Merlot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 30 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier