online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
moeilijk
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Varkenshaasjes met zongedroogde tomaten en champignons

Varkenshaasjes met zongedroogde tomaten en champignons

ingrediënten

2 varkenshaasjes

20 gram boter

2 eetlepels zonnebloemolie

1 ui

125 milliliter witte wijn

6 gedroogde tomaten op olie

theelepel gedroogde oregano

250 gram champignons

125 milliliter crème fraîche


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper. Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het vlees aan alle kanten aan.
  • 2 Voeg de uisnippers toe en bak even mee. Giet de wijn in de pan, leg de reepjes tomaat bij het vlees en bestrooi met oregano.
  • 3 Temper de hittebron. Stoof het vlees in een gesloten pan in circa 30 minuten langzaam gaar.
  • 4 Schep het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie om het warm te houden.
  • 5 Bak de champignons enkele minuten in het achtergebleven braadvocht. Roer de crème fraîche erdoor. Verwarm de saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Verdeel de in schuine plakken gesneden varkenshaasjes, champignons en saus over de borden
  • 7 Eet bij dit gerecht rijst of pasta.

bereidingstip

Bestrooi het gerecht met circa 150 gram in blokjes gesneden mozzarella.

wijnadvies

Een stergerecht vraagt om een sterwijn: naar keuze schenkt u hier dezelfde Vin de Pays des Côtes de Gascogne, een Jean Sablenay Vin de Pays de l'Île de Beauté of, nog feestelijker, een Bourgogne blanc chardonnay.


voedingswaarde

energie 370 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 31 gram