online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Varkenshaasmedaillons met sinaasappel-tomatensaus

Varkenshaasmedaillons met sinaasappel-tomatensaus

ingrediënten

750 gram varkenshaas

50 milliliter arachideolie

300 gram sjalotjes

2 grote vastkokende aardappels

2 sinaasappels

1 citroen

50 gram boter

500 gram wortelbolletjes

500 gram krieltjes

2 teentjes knoflook

2 romatomaten

200 milliliter vleesbouillon

3 eetlepels sinaasappelmarmelade

1 eetlepel tijm

1 bosje peterselie


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin het vlees in 2-3 minuten lichtbruin. Zet apart. Bak de sjalotjes 4-5 minuten in het bakvet. Schaaf de aardappels in lange, dunne plakken.
  • 3 Rasp de schil van 1 sinaasappel en de citroen en meng de rasp door elkaar. Wrijf het vlees in met deze rasp. Pers de sinaasappels uit.
  • 4 Wikkel de aardappelplakken om het vlees en bestrijk met boter. Leg het vlees met de sjalotjes in een lage ovenschaal en bak circa 13 minuten in het midden van de oven.
  • 5 Kook intussen de wortelbolletjes met de krieltjes in één pan gaar.
  • 6 Verhit de rest van de olie en de boter en fruit hierin de knoflook. Schep de tomaten erdoor.
  • 7 Voeg het sinaasappelsap, de bouillon en marmelade toe. Verwarm en pureer tot een saus.
  • 8 Schep de tijm erdoor. Serveer de varkenshaas en sjalotjes met de saus.
  • 9 Bestrooi de krieltjes en wortel met de peterselie en serveer erbij.

bereidingstip

Vervang de tijm door 1/2 eetlepel gehakte salie.. Meng een scheutje cognac of calvados door de saus.

wijnadvies

Indomita Chardonnay Reserva of een lichte rode, bijvoorbeeld Bourgogne of I Am Pinot Noir.


voedingswaarde

energie 645 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 47 gram