voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
eenvoudig
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
Recepten Varkenshaasspiesjes met rode peper en pinda's

Varkenshaasspiesjes met rode peper en pinda's

ingrediënten

1 rode ui

2 rode pepers

1 eetlepel honing

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

4 eetlepels arachideolie

500 gram varkenshaas

100 gram pinda’s


benodigdheden

8 satéprikkers

  • 1 Week houten prikkers in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen.
  • 2 Wrijf de ui, rode peper, honing en gemberpoeder fijn in een vijzel of pureer met een staafmixer.
  • 3 Meng er 2 eetlepels olie door en schep het vlees door deze marinade. Laat minimaal 15 minuten marineren.
  • 4 Rijg het vlees aan de spiesjes.
  • 5 Verhit een grillpan of ovengrill en rooster het vlees in 6-8 minuten rondom bruin en gaar. Bestrijk tussendoor met de rest van de olie.
  • 6 Bestrooi de spiesjes met de pinda’s.
  • 7 Lekker met een komkommersalade met rode peper en ui.

bereidingstip

Neem biefstuk in plaats van varkenshaas en rooster 3-4 minuten.. Vervang de pinda’s door gebakken uitjes (bakje).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 17 gram