online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Vega moussaka

Vega moussaka

ingrediënten

6 eetlepels olijfolie

2 aubergines

2 rode uien

2 teentjes knoflook

1 blik tomatenblokjes

theelepel kaneelpoeder

1 eetlepel oregano

1 bosje peterselie

2 eieren

250 gram Griekse yoghurt

450 gram aardappelschijfjes

200 gram tomaten

100 gram Parmezaanse kaas


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de aubergineplakken om en om aan beide kanten goudbruin. Houd apart.
  • 3 Verhit de rest van de olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenblokjes, kaneel, oregano en peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Meng de eieren met de Griekse yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Leg in de ovenschaal om en om een laagje aubergine, aardappelschijfjes, plakjes tomaat en het tomaten-uimengsel. Eindig met plakken aubergine. Schenk het yoghurtmengsel erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  • 6 Bak de moussaka in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.

wijnadvies

Helemaal smakelijk wordt dit recept in het gezelschap van Poème Syrah Grenache.


voedingswaarde

energie 525 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 22 gram