voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Vega pho

Vega pho

ingrediënten

1 verse gember

4 uien

1 kaneelstokje

2 steranijs

2 kruidnagels

1 eetlepel peperkorrels

2 teentjes knoflook

1 liter groentebouillon

150 gram kastanjechampignons

3 eetlepels sojasaus

1 eetlepel sesamolie

6 lente-/bosuitjes

1 paksoi

400 gram rijstmie

400 gram mie

200 gram taugé

1 handje koriander

1 handje basilicum

1 handje munt


  • 1 Rooster de gember en ui circa 7 minuten onder een hete ovengrill.
  • 2 Verhit een grote (soep)pan en bak hierin de specerijen tot ze goed beginnen te geuren. Voeg de knoflook, bouillon en de geroosterde gember en ui toe.
  • 3 Breng aan de kook en neem de pan vervolgens van de warmtebron. Laat circa 30 minuten trekken. Zeef de bouillon en breng weer aan de kook op een lage stand.
  • 4 Bak intussen de kastanjechampignons in de sojasaus en sesamolie. Voeg de champignons met de bosui en paksoi toe aan de bouillon.
  • 5 Kook de noedels en spoel ze af met koud water. Verdeel de noedels over kommen en giet de bouillon erover. Bestrooi de pho met de taugé en verse kruiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 10 gram