voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Vegan mac & ‘cheese’ met paddenstoelen

Vegan mac & ‘cheese’ met paddenstoelen

ingredi├źnten

200 gram cashewnoten

300 gram macaroni

2 eetlepels olijfolie

1 rode ui

1 teentje knoflook

500 gram kastanjechampignons

2 takjes tijm

2 takjes rozemarijn

150 milliliter amandelmelk

citroen

75 gram rucola


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten.
  • 2 Voeg de champignons, tijm en rozemarijn toe en bak deze 10 minuten mee. Maal de amandelmelk, geweekte cashewnoten, citroenrasp, -sap en de helft van de champignons in een keukenmachine tot een gladde, romige saus.
  • 3 Roer de saus door de macaroni en serveer met de rest van de gebakken champignons en een handje rucola.

wijnadvies

Bij dit recept smaakt een fruitige Chileense rode Indomita Cabernet Sauvignon goed.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 24 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier