online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

ingrediënten

200 milliliter kookroom

200 gram gorgonzola

20 groene lasagnebladen

400 gram diepvriesspinazie

1 courgette

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

4 trostomaten

100 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Breng de kookroom aan de kook en laat hierin de kaas al roerend smelten. Breng de kaassaus op smaak met zout en versgemalen peper en laat een beetje afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer een lepeltje van de saus uit over de bodem van een ovenschaal en leg hier 4 lasagnevellen op.
  • 3 Knijp de spinazie goed uit en verdeel de helft ervan over de eerste laag pastavellen. Bestrooi met wat zout en peper.
  • 4 Leg hierop weer 4 lasagnevellen en hierop een laag courgette. Bestrooi met Italiaanse kruiden en een paar lepels kaassaus.
  • 5 Ga verder met een laag pastavellen, plakken tomaat, kruiden en weer pastavellen.
  • 6 Eindig met de rest van de spinazie en bestrooi dit weer met wat zout en peper. Dek af met de laatste pastavellen.
  • 7 Giet de rest van de kaassaus er gelijkmatig over en bestrooi met nog wat kruiden en de Parmezaanse kaas.
  • 8 Bak de lasagne in circa 30 minuten gaar en goudbruin in de oven. Laat de lasagne circa 5 minuten staan alvorens hem aan te snijden.


voedingswaarde

energie 800 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 36 gram