online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

ingrediënten

200 milliliter kookroom

200 gram gorgonzola

20 groene lasagnebladen

400 gram diepvriesspinazie

1 courgette

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

4 trostomaten

100 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Breng de kookroom aan de kook en laat hierin de kaas al roerend smelten. Breng de kaassaus op smaak met zout en versgemalen peper en laat een beetje afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer een lepeltje van de saus uit over de bodem van een ovenschaal en leg hier 4 lasagnevellen op.
  • 3 Knijp de spinazie goed uit en verdeel de helft ervan over de eerste laag pastavellen. Bestrooi met wat zout en peper.
  • 4 Leg hierop weer 4 lasagnevellen en hierop een laag courgette. Bestrooi met Italiaanse kruiden en een paar lepels kaassaus.
  • 5 Ga verder met een laag pastavellen, plakken tomaat, kruiden en weer pastavellen.
  • 6 Eindig met de rest van de spinazie en bestrooi dit weer met wat zout en peper. Dek af met de laatste pastavellen.
  • 7 Giet de rest van de kaassaus er gelijkmatig over en bestrooi met nog wat kruiden en de Parmezaanse kaas.
  • 8 Bak de lasagne in circa 30 minuten gaar en goudbruin in de oven. Laat de lasagne circa 5 minuten staan alvorens hem aan te snijden.


voedingswaarde

energie 800 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 36 gram