online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
10 min.
hoofdgerecht
Recepten Veggie fajitas met limoensaus

Veggie fajitas met limoensaus

ingrediënten

1 scheutje olijfolie

1 rode paprika

1 groene paprika

1 gele paprika

400 gram flespompoen

1 ui

4 eetlepels Mexicaanse kruiden

250 gram kastanjechampignons

250 gram champignons

200 gram mais

4 grote tortillawraps

8 kleine tortillawraps

2 eetlepels koriander

50 gram cashewnoten

2 limoenen

2 teentjes knoflook

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel komijnpoeder (djinten)


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep een scheutje olijfolie door de paprikablokjes, pompoen en ui. Meng de helft van de Mexicaanse kruiden erdoor.
  • 2 Verspreid het groentemengsel over een bakplaat en zet circa 15 minuten in het midden van de oven. Strooi de rest van de kruiden over de champignons en besprenkel met olie.
  • 3 Neem de bakplaat uit de oven en schep de mais door de gemengde groenten. Schuif de groenten iets opzij en leg de champignons ernaast. Zet de bakplaat nog 10-15 minuten in de oven.
  • 4 Verwarm de tortillawraps (tussen ovenvaste borden of in aluminiumfolie) de laatste 5 minuten mee in de oven. Pureer intussen de ingrediënten voor de limoensaus en verdun eventueel met een scheutje water.
  • 5 Verdeel de groenten over de wraps en bestrooi met de koriander. Serveer de fajitas met de limoensaus.

wijnadvies

Bij dit recept smaakt een krachtige Argentijnse wijn zoals de Casa de Campo Malbec uit Mendoza erg lekker.


voedingswaarde

energie 455 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 14 gram