voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Veggie spiesen met kruidensalsa

Veggie spiesen met kruidensalsa

ingrediënten

1 aubergine

2 rode uien

1 bosje radijsjes

1 venkelknol

1 courgette

1 groene paprika

3 eetlepels olie

1 bosje verse munt

1 bosje verse peterselie

1 eetlepel kappertjes

2 lente-/bosuitjes

1 teentje knoflook

5 eetlepels olijfolie

2 eetlepels witte wijnazijn


benodigdheden

8 spiesen

  • 1 Was alle groenten en snijd ze in gelijke stukken. Houd de stukken aubergine apart en bestrooi ze met zout. Laat ze circa 30 minuten trekken in een vergiet.
  • 2 Meng intussen alle ingrediënten voor de kruidensalsa en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Spoel de aubergine af onder koud water en droog in een schone doek. Meng de aubergine met de andere groenten en schep de olie erdoor.
  • 4 Bestrooi met wat zout en peper en rijg de groenten om en om aan de spiesen.
  • 5 Rooster circa 8 minuten om en om op de barbecue en serveer de groentespiesen met de salsa.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 4 gram