voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, voorgerecht, bijgerecht
recepten Veldsla met zalm en romige dilledressing

Veldsla met zalm en romige dilledressing

ingredi├źnten

75 gram veldsla

1 komkommer

1 bosje radijsjes

200 gram gerookte zalm

3 eetlepels yoghurt

1 eetlepel mayonaise

1 eetlepel citroensap

1 handje dille

4 takjes dille


  • 1 Verdeel de veldsla, komkommer en radijsjes over een schaal.
  • 2 Draai de plakken gerookte zalm in de vorm van roosjes en leg deze op de salade.
  • 3 Klop een dressing van de yoghurt, mayonaise, citroensap en gehakte dille en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de dressing over de salade. Garneer met nog wat plukjes dille en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 13 gram