voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
2 personen
gemiddeld
10 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Velvet apricot

Velvet apricot

ingredi├źnten

300 milliliter zoete witte wijn

1 eetlepel bruine suiker

1 stukje sinaasappelschil

1 vanillestokje

1 kardemompeul

1 mespunt kardemompoeder

10 gedroogde abrikozen

1 eetlepel amandelschaafsel

100 milliliter slagroomijs


  • 1 Verdeel de gewelde abrikozen over 2 coupes of schaaltjes en schep een bol slagroomijs erop.
  • 2 Bestrooi met de amandelen en garneer eventueel met nog wat onbespoten rozenblaadjes.

wijnadvies

Een klein glaasje Castillo de las Almenas Moscatel of een lichtbruisende Neirano Asti Spumante combineert prima bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 5 gram