online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
Recepten Venkelsalade met grapefruit en zalmrillettes

Venkelsalade met grapefruit en zalmrillettes

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

200 gram zalmfilets

1 mespunt gedroogde tijm

100 gram gerookte zalm

50 milliliter Griekse yoghurt

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel bieslook

1 eetlepel dille

2 rode grapefruits

3 eetlepels olijfolie

1 theelepel mosterd

1 venkelknol

1 bosje radijsjes

1 avocado


benodigdheden

4 kleine glaasjes

  • 1 Verhit de olijfolie en bak hierin de zalmfilet met tijm, zout en peper 2-3 minuten. Laat afkoelen.
  • 2 Meng de rest van de ingrediënten voor de zalmrillettes en schep de zalmfilet erdoor. Verdeel over de glaasjes en zet in de koelkast.
  • 3 Pel voor de salade 1 grapefruit en verdeel deze, zonder het wit, in partjes. Pers de andere grapefruit uit.
  • 4 Meng het sap met de olie, mosterd, zout en peper.
  • 5 Schep deze dressing door de ingrediënten voor de salade.
  • 6 Zet de glaasjes met zalmrillettes in het midden van borden en verdeel de salade eromheen.
  • 7 Lekker met stokbrood.

bereidingstip

Maak makreelrillettes en vervang de zalmfilet en gerookte zalm door gerookte makreel.

wijnadvies

Sauvignon Blanc van Jean Sablenay, I Am of Indomita


voedingswaarde

energie 410 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 18 gram