voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
Recepten Venkelsalade met grapefruit en zalmrillettes

Venkelsalade met grapefruit en zalmrillettes

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

200 gram zalmfilets

1 mespunt gedroogde tijm

100 gram gerookte zalm

50 milliliter Griekse yoghurt

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel bieslook

1 eetlepel dille

2 rode grapefruits

3 eetlepels olijfolie

1 theelepel mosterd

1 venkelknol

1 bosje radijsjes

1 avocado


benodigdheden

4 kleine glaasjes

  • 1 Verhit de olijfolie en bak hierin de zalmfilet met tijm, zout en peper 2-3 minuten. Laat afkoelen.
  • 2 Meng de rest van de ingrediënten voor de zalmrillettes en schep de zalmfilet erdoor. Verdeel over de glaasjes en zet in de koelkast.
  • 3 Pel voor de salade 1 grapefruit en verdeel deze, zonder het wit, in partjes. Pers de andere grapefruit uit.
  • 4 Meng het sap met de olie, mosterd, zout en peper.
  • 5 Schep deze dressing door de ingrediënten voor de salade.
  • 6 Zet de glaasjes met zalmrillettes in het midden van borden en verdeel de salade eromheen.
  • 7 Lekker met stokbrood.

bereidingstip

Maak makreelrillettes en vervang de zalmfilet en gerookte zalm door gerookte makreel.

wijnadvies

Sauvignon Blanc van Jean Sablenay, I Am of Indomita


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 18 gram