online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
Recepten Venkelsalade met groene olijven

Venkelsalade met groene olijven

ingrediënten

2 venkelknollen

75 gram veldsla

1 handje dille

potje groene olijf

4 eetlepels citroensap

6 eetlepels olijfolie

1 eetlepel honing

1 theelepel mosterd


benodigheden

mandoline

schaaf

  • 1 Schaaf de venkelknollen in flinterdunne plakjes.
  • 2 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schenk de dressing over de venkel en laat circa 10 minuten marineren.
  • 4 Verdeel de veldsla over een schaal, leg de gemarineerde venkel erop en besprenkel met de dressing.
  • 5 Bestrooi de salade met de dille en olijven.

wijnadvies

Deze heerlijke lentesalade smaakt nog lekkerder met een echte Italiaanse voorjaarswijn: Verdicchio dei Castello di Jesi.


voedingswaarde

energie 190 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 1 gram