online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht, tussengerecht
Recepten Venkelsoep met mozzarellacrostini

Venkelsoep met mozzarellacrostini

ingredi├źnten

1 middelgrote venkelknol

4 eetlepels olijfolie

1 liter groentebouillon van tablet

1 liter kruidenbouillon van tablet

50 gram schelpjespasta

1 ciabattabroodje

4 plakjes stokbroden

100 gram mozzarella

4 gedroogde tomaten op olie

handje verse basilicum


  • 1 Verwijder de stelen en het groen van de venkelknol. Bewaar het venkelgroen en snijd de knol in smalle repen. Smoor de venkel kort in 2 eetlepels olijfolie.
  • 2 Giet de bouillon erbij, voeg de pasta toe en kook zachtjes 12-14 minuten.
  • 3 Verwarm de ovengrill. Snijd het ciabattabroodje in vieren. Besprenkel het brood met de rest van de olijfolie en rooster even onder de ovengrill.
  • 4 Leg de plakken mozzarella erop en laat de kaas een beetje smelten. Verdeel de tomatenreepjes erover.
  • 5 Garneer de soep met venkelgroen en basilicumblaadjes. Serveer met de crostini.

bereidingstip

Deze soep is ook lekker met stukjes bleekselderij in plaats van venkel.


voedingswaarde

energie 270 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 9 gram