voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht, tussengerecht
recepten Venkelsoep met mozzarellacrostini

Venkelsoep met mozzarellacrostini

ingredi├źnten

1 middelgrote venkelknol

4 eetlepels olijfolie

1 liter groentebouillon van tablet

1 liter kruidenbouillon van tablet

50 gram schelpjespasta

1 ciabattabroodje

4 plakjes stokbroden

100 gram mozzarella

4 gedroogde tomaten op olie

handje verse basilicum


  • 1 Verwijder de stelen en het groen van de venkelknol. Bewaar het venkelgroen en snijd de knol in smalle repen. Smoor de venkel kort in 2 eetlepels olijfolie.
  • 2 Giet de bouillon erbij, voeg de pasta toe en kook zachtjes 12-14 minuten.
  • 3 Verwarm de ovengrill. Snijd het ciabattabroodje in vieren. Besprenkel het brood met de rest van de olijfolie en rooster even onder de ovengrill.
  • 4 Leg de plakken mozzarella erop en laat de kaas een beetje smelten. Verdeel de tomatenreepjes erover.
  • 5 Garneer de soep met venkelgroen en basilicumblaadjes. Serveer met de crostini.

bereidingstip

Deze soep is ook lekker met stukjes bleekselderij in plaats van venkel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 9 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier