voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Venkelsorbet met munt en citrus

Venkelsorbet met munt en citrus

ingredi├źnten

100 gram suiker

6 venkelknollen

2 takjes munt

1 sinaasappel

1 limoen

4 ijswafeltjes


benodigdheden

sapcentrifuge

ijsmachine

  • 1 Verwarm de suiker in 100 ml water tot deze volledig is opgelost en laat in circa 2 minuten inkoken tot een siroop. Laat afkoelen.
  • 2 Houd het venkelloof apart. Pers de venkel en munt door de sapcentrifuge. Meng dit groentesap met de siroop en sinaasappel- en limoensap.
  • 3 Laat dit mengsel bevriezen in een afsluitbare bak, liefst van metaal of glas. Roer elke 30 minuten om met een vork tot na circa 3 uur alles is bevroren. Of draai het mengsel eventueel in een ijsmachine tot sorbetijs.
  • 4 Serveer de venkelsorbet in een glas met een wafeltje en wat venkelgroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 3 gram