online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
moeilijk
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Venkelsorbet met munt en citrus

Venkelsorbet met munt en citrus

ingredi├źnten

100 gram suiker

6 venkelknollen

2 takjes munt

1 sinaasappel

1 limoen

4 ijswafeltjes


benodigdheden

sapcentrifuge

ijsmachine

  • 1 Verwarm de suiker in 100 ml water tot deze volledig is opgelost en laat in circa 2 minuten inkoken tot een siroop. Laat afkoelen.
  • 2 Houd het venkelloof apart. Pers de venkel en munt door de sapcentrifuge. Meng dit groentesap met de siroop en sinaasappel- en limoensap.
  • 3 Laat dit mengsel bevriezen in een afsluitbare bak, liefst van metaal of glas. Roer elke 30 minuten om met een vork tot na circa 3 uur alles is bevroren. Of draai het mengsel eventueel in een ijsmachine tot sorbetijs.
  • 4 Serveer de venkelsorbet in een glas met een wafeltje en wat venkelgroen.


voedingswaarde

energie 195 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 3 gram