voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Venkelstamppot met spekjes en tomaat

Venkelstamppot met spekjes en tomaat

ingrediënten

200 gram magere spekreepjes

1 kilogram kruimige aardappel

4 eetlepels olijfolie

500 gram venkelknollen

100 milliliter droge witte wijn

100 gram belegen kaas

125 milliliter crème fraîche

6 gedroogde tomaten op olie


  • 1 Bak de spekreepjes licht krokant in een hete koekenpan en zet ze apart.
  • 2 Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Verhit intussen de helft van de olie en roerbak hierin de venkel met zout en peper 5 minuten.
  • 3 Giet de wijn erbij en stoof zachtjes 5 minuten.
  • 4 Giet de gare aardappels af en pureer ze met de rest van de olie, de kaas en de crème fraîche.
  • 5 Schep de venkel met stoofvocht en de spekreepjes erdoor. Garneer de stamppot met tomatenreepjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 20 gram