voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
recepten Venkelstamppot met spekjes en tomaat

Venkelstamppot met spekjes en tomaat

ingrediënten

200 gram magere spekreepjes

1 kilogram kruimige aardappel

4 eetlepels olijfolie

500 gram venkelknollen

100 milliliter droge witte wijn

100 gram belegen kaas

125 milliliter crème fraîche

6 gedroogde tomaten op olie


  • 1 Bak de spekreepjes licht krokant in een hete koekenpan en zet ze apart.
  • 2 Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Verhit intussen de helft van de olie en roerbak hierin de venkel met zout en peper 5 minuten.
  • 3 Giet de wijn erbij en stoof zachtjes 5 minuten.
  • 4 Giet de gare aardappels af en pureer ze met de rest van de olie, de kaas en de crème fraîche.
  • 5 Schep de venkel met stoofvocht en de spekreepjes erdoor. Garneer de stamppot met tomatenreepjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 20 gram