voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
30 min.
klein gerecht, voorgerecht
Recepten Verpakte peer

Verpakte peer

ingrediënten

pak witbroodmix

eetlepel boter

eetlepel olie

4 handperen

1 takje verse rozemarijn

8 plakjes coburgerham

8 plakjes parmaham

1 ei


  • 1 Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met de boter of olie. Laat het deeg circa 10 minuten rijzen en kneed het nogmaals door. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en laat nogmaals circa 45 minuten rijzen.
  • 2 Snijd de peren vlak naast het steeltje van boven naar onder door en schep het klokhuis eruit met een lepeltje. Steek er een stukje rozemarijn tussen en zet de perenhelften weer tegen elkaar. Verpak elke peer in 2 plakken ham.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit in 4 lapjes van 3 mm dik. Zet de peren erop en vouw het deeg eromheen. Zet de peren op de bakplaat.
  • 4 Snijd of knip overtollig deeg af en zorg dat het steeltje vrij blijft. Maak eventueel blaadjes van het overige deeg als decoratie. Kwast de peren rondom in met ei en bak ze in circa 20 minuten mooi bruin in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 16 gram