online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
Recepten Verse tomatenbouillon met kaascroutons

Verse tomatenbouillon met kaascroutons

ingrediënten

1000 gram tomaten

4 sneeën wit brood

4 eetlepels olijfolie

1 grote ui

2 teentjes knoflook

1 mespunt kurkuma

1 mespunt kerriepoeder

1 eetlepel tomatenpuree

500 milliliter runderbouillon van tablet

50 gram jongbelegen kaas


  • 1 Kruis de tomaten in bij het kroontje en leg ze in een pan. Giet er kokend water op tot ze onder staan en laat ze 10 minuten staan tot de vellen openspringen.
  • 2 Giet de tomaten af en spoel ze onder koud water. Pel de schil van de tomaten en hak het vruchtvlees grof.
  • 3 Snijd de boterhammen in ruiten. Verwarm twee eetlepels olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook in circa 4 minuten lichtjes aan.
  • 4 Voeg de kurkuma en tomatenpuree toe en roer een paar minuten om. Voeg de gehakte tomaten en bouillon toe en laat aan de kook komen.
  • 5 Kook afgedekt nog 10 minuten op lage stand. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper of wat bouillon.
  • 6 Verwarm de rest van de olie en bak de broodruiten aan beide kanten lichtbruin.
  • 7 Bestrooi ze met kaas, draai de warmtebron uit en laat de kaas met het deksel op de pan in een paar minuten smelten. Serveer de soep met de kaascroutons.

wijnadvies

Niet echt een wijngerecht. Maar wie als aperitief toevallig Sauvignon Blanc heeft gedronken, kan rustig daarvan doordrinken.


voedingswaarde

energie 280 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 8 gram