4 personen
eenvoudig
30 min.
home recepten Verspakket Italiaanse lasagne

Verspakket Italiaanse lasagne

ingrediënten


30 min
4 personen
150 gram geraspte kaas (30+)
300 milliliter halfvolle melk

dit product is niet beschikbaar

300 gram mager rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels (olijf)olie + extra voor invetten
1 verspakket Italiaanse lasagne

benodigdheden

1 ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal in met een beetje (olijf)olie.
  • 2 Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de tomaten, prei, wortel en paprika in kleine blokjes. Ris de blaadjes van het takje rozemarijn en tijm en snijd ze fijn.
  • 3 Verhit de (olijf)olie in een hapjespan en bak het gehakt in 3-5 min. met de warmtebron op een hoge stand rul en gaar. Voeg de ui, knoflook, prei, paprika, wortel, tijm en rozemarijn toe en bak 5 min. mee.
  • 4 Voeg de tomaten, lasagnesaus en melk toe. Breng, al roerend, aan de kook, zet de warmtebron op een lage stand en laat 5 min. zachtjes koken.
  • 5 Verdeel ¼ van de saus over de bodem van de ovenschaal. Dek af met lasagnebladen. Herhaal deze stap 2 keer en eindig met een laag saus. Bestrooi de saus met de geraspte kaas.
  • 6 Bak de lasagne in het midden van de oven in 30 min. gaar.

bereidingstip

• Vervang de geraspte kaas door mozzarella of hüttenkäse als smaakvariatie. . • Vervang voor een vegetarische variant het gehakt door 400 g spinazie. Verhit de (olijf)olie, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat goed uitlekken in een vergiet, voeg toe aan de overige groenten en breng op smaak met 2 el pesto. Volg verder de overige stappen van het recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 648 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 40 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st