online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
eenvoudig
60 min.
bijgerecht
Recepten Vijgen-dadelchutney

Vijgen-dadelchutney

ingrediënten

1 sinaasappel

300 gram verse dadels

4 verse vijgen

2 uien

1 verse gember

1 mespunt cayennepeper

1 mespunt chilipepervlokken

250 gram bruine basterdsuiker

200 milliliter blanke azijn


benodigdheden

1 schone jampot

  • 1 Rasp de schil van de sinaasappel. Snijd het witte deel van de sinaasappel en verdeel de vrucht in partjes.
  • 2 Halveer deze partjes en doe ze met de dadels en vijgen in een pan met dikke bodem. Voeg de sinaasappelrasp, 100 ml water en de andere ingrediënten toe en breng aan de kook zodat de suiker oplost.
  • 3 Laat op een lage stand, met af en toe roeren, 30-35 minuten zachtjes koken totdat de chutney ingedikt is.
  • 4 Giet de warme chutney in de jampot, draai het deksel erop en laat de pot omgekeerd afkoelen. Laat de chutney op een koele, donkere plaats een dag staan voor gebruik.
  • 5 Lekker bij vlees, kip en kaas.

bereidingstip

Liever gedroogde vijgen en dadels? Maak de chutney dan met 200 ml water.


voedingswaarde

energie 1655 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 392 gram
eiwit 8 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier