voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
eenvoudig
60 min.
bijgerecht
Recepten Vijgen-dadelchutney

Vijgen-dadelchutney

ingrediënten

1 sinaasappel

300 gram verse dadels

4 verse vijgen

2 uien

1 verse gember

1 mespunt cayennepeper

1 mespunt chilipepervlokken

250 gram bruine basterdsuiker

200 milliliter blanke azijn


benodigdheden

1 schone jampot

  • 1 Rasp de schil van de sinaasappel. Snijd het witte deel van de sinaasappel en verdeel de vrucht in partjes.
  • 2 Halveer deze partjes en doe ze met de dadels en vijgen in een pan met dikke bodem. Voeg de sinaasappelrasp, 100 ml water en de andere ingrediënten toe en breng aan de kook zodat de suiker oplost.
  • 3 Laat op een lage stand, met af en toe roeren, 30-35 minuten zachtjes koken totdat de chutney ingedikt is.
  • 4 Giet de warme chutney in de jampot, draai het deksel erop en laat de pot omgekeerd afkoelen. Laat de chutney op een koele, donkere plaats een dag staan voor gebruik.
  • 5 Lekker bij vlees, kip en kaas.

bereidingstip

Liever gedroogde vijgen en dadels? Maak de chutney dan met 200 ml water.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1655 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 392 gram
eiwit 8 gram