online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht
Recepten Vijgen-port bonbons

Vijgen-port bonbons

ingrediënten

12 gedroogde vijgen

100 milliliter port

2 eetlepels pistachenoten

200 gram melkchocolade


  • 1 Snijd de harde steelaanzet van de vijgen af en leg de vijgen in een pannetje met de port.
  • 2 Breng de port aan de kook en haal de pan van de warmtebron. Laat de vijgen een uur in de warme port wellen.
  • 3 Bekleed een schaal met bakpapier. Leg de gehakte pistachenootjes klaar op een ander bordje.
  • 4 Neem de vijgen uit de port en dep ze droog. Leg ze afgedekt een half uur in de vriezer.
  • 5 Laat de chocolade au bain-marie smelten. Laat al roerende wat afkoelen.
  • 6 Prik de vijgen één voor één aan een vork, haal ze eerst door de chocolade en tip ze dan even in de nootjes.
  • 7 Schuif met een andere vork de bonbons van de vork op bakpapier. Laat de bonbons in de koelkast helemaal opstijven.


voedingswaarde

energie 510 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 8 gram