voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht
Recepten Vijgen-port bonbons

Vijgen-port bonbons

ingrediënten

12 gedroogde vijgen

100 milliliter port

2 eetlepels pistachenoten

200 gram melkchocolade


  • 1 Snijd de harde steelaanzet van de vijgen af en leg de vijgen in een pannetje met de port.
  • 2 Breng de port aan de kook en haal de pan van de warmtebron. Laat de vijgen een uur in de warme port wellen.
  • 3 Bekleed een schaal met bakpapier. Leg de gehakte pistachenootjes klaar op een ander bordje.
  • 4 Neem de vijgen uit de port en dep ze droog. Leg ze afgedekt een half uur in de vriezer.
  • 5 Laat de chocolade au bain-marie smelten. Laat al roerende wat afkoelen.
  • 6 Prik de vijgen één voor één aan een vork, haal ze eerst door de chocolade en tip ze dan even in de nootjes.
  • 7 Schuif met een andere vork de bonbons van de vork op bakpapier. Laat de bonbons in de koelkast helemaal opstijven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 8 gram