online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
Recepten Vis à la Parmigiana

Vis à la Parmigiana

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

1 ui

1 teentje knoflook

1 eetlepel gedroogde oregano

1 theelepel tomatenpuree

4 trostomaten

6 zongedroogde tomaatjes

1 bosje basilicum

8 stukken koolvisfilets

1 bol buffelmozzarella

100 gram Parmezaanse kaas


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de knoflook en oregano toe en fruit nog 1 minuut.
  • 3 Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en zongedroogde tomaatjes toe en breng de saus aan de kook.
  • 4 Snijd de basilicumblaadjes van de steeltjes.
  • 5 Hak de steeltjes fijn en roer ze door de saus.
  • 6 Laat afgedekt minimaal 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • 7 Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 8 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 9 Leg 4 visfilets in de ovenschaal en bestrooi met zout en peper.
  • 10 Leg op elk stuk vis 2 plakjes mozzarella en een paar blaadjes basilicum.
  • 11 Leg steeds nog een stuk visfilet op de mozzarella en schep hier een royale lepel tomatensaus over.
  • 12 Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak de vis in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar.
  • 13 Garneer met de rest van de basilicum.

bereidingstip

Lekker met frietjes en kropsla.

wijnadvies

De witte Zuid-Afrikaanse Sea Me Bush Vine Chenin Blanc is een gegarandeerd succes bij diverse visgerechten.


voedingswaarde

energie 435 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 45 gram