online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Vis in zachte kokos-kerriesaus met lentegroenten

Vis in zachte kokos-kerriesaus met lentegroenten

ingredi├źnten

200 gram kabeljauwfilets

200 gram diepvrieskabeljauwfilets

200 gram zalmfilets

200 gram diepvrieszalmfilets

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels limoensap

1 ui

1 zoete ui

1 eetlepel zonnebloemolie

1 gele paprika

300 gram spitskolen

1 teentje knoflook

1 eetlepel kerriepoeder

300 milliliter visbouillon van tablet

300 milliliter visbouillon

100 milliliter kokosmelk

300 gram bospenen

3 lente-/bosuitjes

1 bosje verse koriander

1 bosje verse peterselie


  • 1 Schep de visstukjes om met citroen- of limoensap en zout en peper naar smaak.
  • 2 Fruit de ui in de olie in 3-4 minuten goudbruin.
  • 3 Voeg paprika, spitskool, knoflook en kerriepoeder toe en roerbak 3 minuten.
  • 4 Schenk de visbouillon en de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.
  • 5 Voeg de wortelstukjes toe, dek de pan af en kook het gerecht 10 minuten op lage stand, zodat de groenten bijna gaar zijn.
  • 6 Voeg de visstukjes toe, dek de pan weer af en stoof de vis in 6-8 minuten gaar; schep af en toe om.
  • 7 Schep op het laatst de lente-uitjes en de gehakte koriander of peterselie erdoor.
  • 8 Lekker met brood of gekookte nieuwe aardappels en een puntje limoen of citroen.

wijnadvies

De Thaise invloeden in dit gerecht bieden een keur aan wijnmogelijkheden: Riesling, sauvignon blanc, een blend van sauvignon blanc met semillon, colombard-chardonnay en pinot gris.


voedingswaarde

energie 300 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 24 gram