voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Vis in zachte kokos-kerriesaus met lentegroenten

Vis in zachte kokos-kerriesaus met lentegroenten

ingrediënten

200 gram kabeljauwfilets

200 gram diepvrieskabeljauwfilets

200 gram zalmfilets

200 gram diepvrieszalmfilets

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels limoensap

1 ui

1 zoete ui

1 eetlepel zonnebloemolie

1 gele paprika

300 gram spitskolen

1 teentje knoflook

1 eetlepel kerriepoeder

300 milliliter visbouillon van tablet

300 milliliter visbouillon

100 milliliter kokosmelk

300 gram bospenen

3 lente-/bosuitjes

1 bosje verse koriander

1 bosje verse peterselie


  • 1 Schep de visstukjes om met citroen- of limoensap en zout en peper naar smaak.
  • 2 Fruit de ui in de olie in 3-4 minuten goudbruin.
  • 3 Voeg paprika, spitskool, knoflook en kerriepoeder toe en roerbak 3 minuten.
  • 4 Schenk de visbouillon en de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.
  • 5 Voeg de wortelstukjes toe, dek de pan af en kook het gerecht 10 minuten op lage stand, zodat de groenten bijna gaar zijn.
  • 6 Voeg de visstukjes toe, dek de pan weer af en stoof de vis in 6-8 minuten gaar; schep af en toe om.
  • 7 Schep op het laatst de lente-uitjes en de gehakte koriander of peterselie erdoor.
  • 8 Lekker met brood of gekookte nieuwe aardappels en een puntje limoen of citroen.

wijnadvies

De Thaise invloeden in dit gerecht bieden een keur aan wijnmogelijkheden: Riesling, sauvignon blanc, een blend van sauvignon blanc met semillon, colombard-chardonnay en pinot gris.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 24 gram