voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Vis met dille-olie, tuinbonen en gesmoorde sla

Vis met dille-olie, tuinbonen en gesmoorde sla

ingredi├źnten

1 bosje dille

7 eetlepels olijfolie

2 eetlepels rodewijnazijn

800 gram diepvriestuinbonen

3 eetlepels boter

1 bosje peterselie

4 eetlepels kappertjes

2 kropjes little gem

1 krop romainesla

4 kabeljauwfilets


  • 1 Pureer de dille met de olie, azijn en een flinke snuf zout en peper. Blancheer de tuinbonen 1 minuut en dop ze om het taaie vliesje te verwijderen (dubbel doppen).
  • 2 Smelt de boter op een lage stand. Voeg de peterselie, kappertjes en little gem, met de gesneden kant naar beneden, toe.
  • 3 Leg de kabeljauwfilets op de sla. Stoom afgedekt circa 5 minuten tot de vis gaar is, afhankelijk van de dikte van de filets.
  • 4 Serveer de vis op de tuinbonen naast de little gem. Verdeel de dille-olie erover en serveer de vis met dille-olie direct.

wijnadvies

Lekker met Sauvignon Blanc van Jean Sablenay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 30 gram