online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
45 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Vis-tempura met frisse koolsalade

Vis-tempura met frisse koolsalade

ingrediënten

witte kool

1 rode ui

1 mespunt komijnpoeder (djinten)

2 eetlepels zure room

citroen

2 rode grapefruits

600 gram visfilets

2 eidooiers

150 gram bloem

300 milliliter koolzuurhoudend bronwater

1 liter arachideolie

bosje peterselie

bosje dille


benodigdheden

keukenpapier

bakpapier

  • 1 Meng de kool met de ui en bestrooi met komijn en wat zout.
  • 2 Klop de zure room los met het citroensap.
  • 3 Snijd de schil van de grapefruit dik af en snijd de parten tussen de vliesjes uit. Doe dit boven de kool zodat het sap hierin kan druppelen.
  • 4 Schep de kool om met de partjes grapefruit en citroenroom en laat minimaal 30 minuten trekken.
  • 5 Snijd intussen de vis in gelijke repen en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met zout.
  • 6 Klop de eidooiers los met de bloem en klop het mineraalwater erdoorheen tot een luchtig, dun beslag.
  • 7 Verwarm de olie tot 180ºC.
  • 8 Haal de vis snel door het beslag zodat er een dun laagje blijft hangen en frituur kort in kleine porties. Houd eventueel warm op bakpapier in de oven (75°C).
  • 9 Schep intussen de kruiden door de koolsalade en serveer bij de tempura.

bereidingstip

Neem grote gepelde garnalen in plaats van visfilet of combineer beide.

wijnadvies

Chardonnay of sauvignon blanc


voedingswaarde

energie 575 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 38 gram