voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Vis uit de oven met geroosterde tomatentopping

Vis uit de oven met geroosterde tomatentopping

ingrediënten

75 gram boter

4 ansjovisfilets

4 eetlepels zwarte olijven

2 teentjes knoflook

500 gram visfilets

4 trostomaten

1 eetlepel olijfolie

1 bos basilicum


  • 1 Vermeng de boter met de ansjovis, olijven en knoflook. Spoel de visfilet af en dep goed droog met keukenpapier.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de vis in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met wat zout en versgemalen peper en bedek met vlokjes van de ansjovisboter.
  • 3 Leg de plakken tomaat er dakpansgewijs op en bestrijk ze met een kwastje olijf­olie.
  • 4 Bedek de tomaten met de helft van de basilicumblaadjes.
  • 5 Bak de vis in circa 20 minuten gaar. Garneer met de rest van de basilicum.

bereidingstip

Lekker met aardappelpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 25 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier