online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Vis uit de oven met geroosterde tomatentopping

Vis uit de oven met geroosterde tomatentopping

ingrediënten

75 gram boter

4 ansjovisfilets

4 eetlepels zwarte olijven

2 teentjes knoflook

500 gram visfilets

4 trostomaten

1 eetlepel olijfolie

1 bos basilicum


  • 1 Vermeng de boter met de ansjovis, olijven en knoflook. Spoel de visfilet af en dep goed droog met keukenpapier.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de vis in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met wat zout en versgemalen peper en bedek met vlokjes van de ansjovisboter.
  • 3 Leg de plakken tomaat er dakpansgewijs op en bestrijk ze met een kwastje olijf­olie.
  • 4 Bedek de tomaten met de helft van de basilicumblaadjes.
  • 5 Bak de vis in circa 20 minuten gaar. Garneer met de rest van de basilicum.

bereidingstip

Lekker met aardappelpuree.


voedingswaarde

energie 430 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 25 gram