online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Visblokjes met groene thee-kruidensaus

Visblokjes met groene thee-kruidensaus

ingrediënten

400 gram witvisfilets

1 groot ei

2 kleine eieren

100 gram aardappelzetmeel

arachideolie

zonnebloemolie

2 teentjes knoflook

1 kleine groene peper

1 kleine rode peper

5 broccoliroosjes

15 gram koriander

theelepel zeezout

4 eetlepels sterke groene thee

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels zonnebloemolie


  • 1 Dep de visblokjes droog. Kluts het ei en klop er met het aardappelmeel en 2 eetlepels water een glad beslag van.
  • 2 Giet de olie in een wok zodat deze tot 1/4 gevuld is. Verhit de olie.
  • 3 Haal de visblokjes een voor een door het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Frituur ze goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Pureer de ingrediënten voor de saus. Breng de saus aan de kook en serveer deze bij de visblokjes.

bereidingstip

Neem voor de witvisfilet kabeljauw of koolvis.

wijnadvies

Natuurlijk mag u er groene thee bij drinken, maar heeft u niet liever een glas Indomita Sauvignon Blanc?


voedingswaarde

energie 730 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 39 gram