voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
Recepten Visbouillon met Hollandse garnalen

Visbouillon met Hollandse garnalen

ingredi├źnten

1 eetlepel olijfolie

1 sjalot

1 theelepel gedroogde tijm

1 stengel bleekselderij

1 teentje knoflook

1 mespunt saffraan

1 liter visbouillon

150 gram Hollandse garnalen

10 blaadjes bleekselderij


  • 1 Verwarm de olie, fruit de sjalot een paar minuten en voeg de tijm, de bleekselderij, de knoflook en de saffraan toe.
  • 2 Fruit alles nog een paar minuten aan en giet dan de bouillon erbij. Laat aan de kook komen.
  • 3 Spoel de garnalen af en verdeel ze over 4 soepborden. Giet de kokende bouillon erover en bestrooi met wat bleekselderijgroen.

wijnadvies

Wie wijn wil drinken bij soep, doet met Hoop Huis Chenin Blanc een smakelijke keuze. Kastelbourg Pinot Blanc is eveneens een fijne combi. En laten we ook de Villa Mondi Soave niet vergeten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 75 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 8 gram