voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Visburger met wortelspread en kruidenfriet

Visburger met wortelspread en kruidenfriet

ingrediënten

1 zak ovenfriet

4 Italiaanse bollen

2 winterwortels

2 teentjes knoflook

100 milliliter volle yoghurt

2 eetlepels pesto

3 eetlepels olijfolie

8 vissticks

komkommer

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

4 eetlepels mayonaise


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Bereid de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Leg de laatste 5 minuten de Italiaanse bollen erbij in de oven.
  • 4 Meng de wortel met de knoflook, yoghurt en 1 eetlepel pesto.
  • 5 Verhit de olie en bak hierin de vissticks 2-3 minuten per kant.
  • 6 Verdeel de wortelspread over de onderste broodhelften.
  • 7 Leg de vissticks erop, verdeel de komkommer erover en leg de broodkapjes erop.
  • 8 Bestrooi de friet met zout en Italiaanse kruiden.
  • 9 Meng de rest van de pesto door de mayonaise.
  • 10 Serveer de visburger met de friet en de mayonaise.

bereidingstip

Voeg gehakte lente-/bosui toe aan de wortel.. Vervang de komkommer door plakjes augurk.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 995 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 127 gram
eiwit 26 gram