voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Visburger van gehakte zalm

Visburger van gehakte zalm

ingredi├źnten

3 kruimige aardappels

250 gram zalmfilets

200 milliliter visbouillon van tablet

1 handje verse kruiden

2 eieren

4 eetlepels bloem

6 eetlepels paneermeel

zonnebloemolie

olijfolie


  • 1 Kook de aardappelen in de schil gaar en laat ze afkoelen.
  • 2 Leg de zalm in de bouillon en laat deze tegen de kook aan in circa 10 minuten garen. Neem de zalm uit de bouillon en laat afkoelen.
  • 3 Maak de zalm fijn met een vork. Pel de aardappelen en rasp ze grof.
  • 4 Vermeng de aardappel met de zalm, de kruiden en de helft van het ei. Breng het mengsel goed op smaak met zout en peper.
  • 5 Voeg er, als het te nat is, wat bloem aan toe. Maak met behulp van twee lepels platte koekjes en laat deze een uurtje opstijven in de koelkast.
  • 6 Zet drie borden klaar en vul er een met bloem, een met de rest van het geklopte ei en een met paneermeel.
  • 7 Wentel de koekjes eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel.
  • 8 Verwarm een laagje olie en bak de koekjes per vier bruin en krokant aan beide kanten.

bereidingstip

Kies voor de verse kruiden bijvoorbeeld peterselie, koriander, bieslook en/of selderij. . Lekker met een salade en een sausje van zure room.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 20 gram