voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht
recepten Viscocktail

Viscocktail

ingrediënten

2 vleestomaten

200 gram garnalen

1 kleine courgette

100 gram gerookte zalm

4 blaadjes verse peterselie

8 eetlepels cocktailsaus

2 eetlepels crème fraîche

1 eetlepel cognac

1 eetlepel vieux


  • 1 Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 2 Leg op de bodem van 4 hoge, niet te smalle glazen afwisselend een laagje tomaat, een laagje garnalen, wat dressing, courgetteblokjes, zalmstukjes etc. De laatste laag bestaat uit dressing.
  • 3 Garneer de cocktail met een peterselieblaadje. Eet er warme toast bij.

wijnadvies

Begin de maaltijd met een glas ziltige manzanilla sherry. Liever witte wijn? Kies dan voor een strakke chenin blanc of sauvignon blanc uit Zuid-Afrika of Chili.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 18 gram