voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Viscurry met kabeljauw en koriander

Viscurry met kabeljauw en koriander

ingrediënten

2 limoenen

600 gram diepvrieskabeljauwfilets

600 gram kabeljauwfilets

4 trostomaten

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels zonnebloemolie

2 uien

2 teentjes knoflook

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel kurkuma

theelepel kerriepoeder

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

1 bosje verse koriander

100 milliliter visbouillon


  • 1 Pers 1 limoen uit en besprenkel de vis ermee. Snijd de andere limoen in plakjes. Leg de tomaten enkele tellen in heet water, pel ze en snijd ze in blokjes.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de uienringen 2-3 minuten. Schep de knoflook, chilipoeder, kurkuma, gemberpoeder en de helft van de koriander erdoor.
  • 3 Bestrooi de vis met zout en leg op het uienmengsel. Voeg de visbouillon en tomatenblokjes toe en stoof zachtjes 7-8 minuten.
  • 4 Bestrooi de viscurry met de rest van de koriander en garneer met de schijfjes limoen.
  • 5 Lekker met tomatenrijst (zie tip), doperwten en wortel.

bereidingstip

Maak zelf tomatenrijst door rijst te koken met gezeefde tomaten en groentebouillon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 29 gram