voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Viscurry met zoete aardappel

Viscurry met zoete aardappel

ingredi├źnten

2 eetlepels olie

1 rode ui

2 eetlepels Thaise rode currypasta

1 rode paprika

1 groene paprika

3 zoete aardappels

400 milliliter kokosmelk

400 gram zalmfilets

limoen


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de currypasta, paprika en zoete aardappel toe en roerbak kort mee.
  • 3 Giet de kokosmelk, limoensap en -rasp erbij en breng langzaam aan de kook.
  • 4 Leg de stukken vis in de saus en stoof met het deksel op de pan in circa 10 minuten gaar.
  • 5 Breng eventueel verder op smaak met zout en wat limoensap.
  • 6 Lekker met geroerbakte spinazie en witte rijst.

bereidingstip

Vervang de vette vis door witvisfilet.

wijnadvies

Chardonnay of sauvignon blanc


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 23 gram