online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
Recepten Visfritters met limoen en kokosdip

Visfritters met limoen en kokosdip

ingredi├źnten

2 eetlepels bloem

100 milliliter mineraalwater met koolzuur

citroen

1 rode peper

400 gram visfilets

100 milliliter arachideolie

100 milliliter zonnebloemolie

100 milliliter kokosmelk

1 theelepel Thaise rode currypasta

1 eetlepel limoensap


  • 1 Roer de bloem met het mineraalwater goed door tot een glad mengsel. Roer er het limoensap, de -rasp en rode peper door en laat even staan.
  • 2 Snijd de visfilet in dunne repen en bestrooi ze met wat zout.
  • 3 Roer het bloemmengsel nog even goed door en schep de visreepjes erdoor.
  • 4 Verwarm de olie in een wok. Frituur de visreepjes in porties snel bruin en houd ze eventueel warm in de oven.
  • 5 Roer de kokosmelk met de currypasta en limoensap door en serveer de dip in een kommetje bij de visfritters.


voedingswaarde

energie 270 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 19 gram