online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Visgratin met sinaasappel-venkelsalade

Visgratin met sinaasappel-venkelsalade

ingrediënten

500 milliliter visbouillon

500 gram kabeljauwfilets

25 gram boter

25 gram bloem

300 milliliter melk

50 gram belegen kaas

cayennepeper

1 eetlepel bieslook

1 lente-/bosui

2 eetlepels Parmezaanse kaas

bruinbrood

2 sinaasappels

1 venkelknol

1 rode ui

2 eetlepels olijfolie

12 zwarte olijven


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Verhit de bouillon en pocheer de vis 2-3 minuten. Schep uit de pan en verdeel over de schaaltjes.
  • 3 Boen voor de salade 1 sinaasappel schoon en rasp 1 theelepel van de schil. Schil de 2 sinaasappels dik en verdeel ze in partjes. Vang het sap op.
  • 4 Verdeel de sinaasappel, venkel, rode ui en olijven over 4 schaaltjes.
  • 5 Meng sinaasappelsap en -rasp met de olijfolie, zout en peper en besprenkel de salade met deze dressing.
  • 6 Smelt de boter en voeg de bloem toe. Voeg de melk in gedeeltes toe en roer tot een gladde saus. Meng de belegen kaas, cayennepeper en bieslook erdoor.
  • 7 Verdeel de kaassaus over de vis in de schaaltjes en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Gratineer in 10-12 minuten in het midden van de oven.
  • 8 Serveer de visgratin met de salade en brood.


voedingswaarde

energie 520 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 39 gram