online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Visgratin met sinaasappel-venkelsalade

Visgratin met sinaasappel-venkelsalade

ingrediënten

500 milliliter visbouillon

500 gram kabeljauwfilets

25 gram boter

25 gram bloem

300 milliliter melk

50 gram belegen kaas

cayennepeper

1 eetlepel bieslook

1 lente-/bosui

2 eetlepels Parmezaanse kaas

bruinbrood

2 sinaasappels

1 venkelknol

1 rode ui

2 eetlepels olijfolie

12 zwarte olijven


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Verhit de bouillon en pocheer de vis 2-3 minuten. Schep uit de pan en verdeel over de schaaltjes.
  • 3 Boen voor de salade 1 sinaasappel schoon en rasp 1 theelepel van de schil. Schil de 2 sinaasappels dik en verdeel ze in partjes. Vang het sap op.
  • 4 Verdeel de sinaasappel, venkel, rode ui en olijven over 4 schaaltjes.
  • 5 Meng sinaasappelsap en -rasp met de olijfolie, zout en peper en besprenkel de salade met deze dressing.
  • 6 Smelt de boter en voeg de bloem toe. Voeg de melk in gedeeltes toe en roer tot een gladde saus. Meng de belegen kaas, cayennepeper en bieslook erdoor.
  • 7 Verdeel de kaassaus over de vis in de schaaltjes en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Gratineer in 10-12 minuten in het midden van de oven.
  • 8 Serveer de visgratin met de salade en brood.


voedingswaarde

energie 520 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 39 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier